Trænerens sæsonprognose – sådan går det i 2012!


Om en uge går det løs: FC Komfort åbner sæsonen mod de gamle kendinge fra Den Gule Far og siden følger 21 ligakampe slag i slag med ca. en uge imellem samt en sommerpause fra slutningen af juni til midten af august. I oktober ved vi hvem der bliver rækkens vindere og tabere og alle dem der ender midt imellem.

Nedenfor giver jeg min vurdering af alle rækkens hold.

Sæsonmålet for FC Komfort er klart: vi spiller for at rykke op. Og meget gerne direkte via 1. pladsen.

Jeg ved at vi har holdet og modenheden til det efter en sæson, hvor vi var så tæt på som man nu kan være uden faktisk at rykke op. I år er vores hold mindst lige så godt. Vi har mindst to stærke spillere til alle pladser og med tilgangen af Thomsen har vi fået en profil der både kommer til at fylde på mål- og assistlisten. Desuden er Anker og Fudi ved at være helt spillet ind, hvilket også borger for mål og mere godt spil. Lad os krydse fingre for at vi også får MK, Jannik og Gajhede tilbage fra skadeslisten snart for så ser det for alvor godt ud – omend med sindssyg konkurrence om pladserne.

Jeg mener afgjort at vi er et af rækkens stærkeste hold. Vi er måske endda favoritter og der er ikke den kamp vi ikke som udgangspunkt skal gå efter at vinde.

Vores udfordring hedder skader og selvovervurdering. Ikke at jeg tror det sidste egentlig bliver noget problem, men niveauet er sådan at man ikke får 3 point hvis ikke man giver alt i hver eneste kamp og forholder sig knusende kynisk til opgaven.

Det forventer jeg af jer alle.

I kan til gengæld stole på at der bliver brug for jer alle i løbet af en lang sæson. Alle har en betydelig rolle at spille og det der gør os til et godt hold er ikke mindst den måde vi opfører os på som et kollektiv. Nogle gange vil man ikke blive udtaget, nogle gange vil man starte ude, nogle gange vil man ikke lige ramme formen eller dagen, men i de afgørende øjeblikke vil alle og enhver af jer komme ind og vise lige netop det I er bedst til. Det er vigtigt at jeg kan regne med jer alle over en hel sæson for over sæsonen vil summen af alle jeres anstrengelser gøre at vi slutter der hvor vi skal slutte: øverst.

FC Komfort: slutplacering 1-2 (pokalen: semifinalen)

Her er de hold vi skal kæmpe imod i tilfældig rækkefølge:

BK Rubicon – vi har mødt dem mange gange og står stort set lige i indbyrdes opgør. Målet er at slå dem i begge sæsonens kampe. De er vel nok rækkens mest rutinerede hold der heller ikke i år ser ud til at få tilført nye kræfter. Tyngdelov og alm. logik siger at de burde være for tunge til at lege med, men de har en ukuelig vilje og en meget direkte stil der ofte ender med mange mål i begge ender. De har naturligvis en af rækkens farligste spillere som igen i år vil score masser af mål. Over en hel sæson vil de nok tabe lidt flere kampe end de vinder, men de vil kunne få point mod mange af de hold der måtte komme til at undervurdere dem. Slutplacering: 7-9

FC Kogle – oprykkerhold med en del erfaring. Ikke et af de mandskaber vi tidligere har mødt. De har en gnms. alder der ligger et par år over os og virker som en sammentømret enhed, der tidligere – i de lavere rækker – har scoret oceaner af mål på hurtighed og teknisk kompetent direkte spil. For et par år siden tabte de kæmpestort til Calcio Superiore der dominerede B-rækken, men foreløbig har fundet deres niveau i A-rækken. Kogle er formentlig blevet bedre siden da. De har tre meget målscorende spillere – to på midtbanen og en i angrebet – som velsagtens er deres profiler samt en rutineret målmand. Jeg forventer tætte kampe mod dem, men forventer også at vi har et par ekstra taktiske tricks i ærmet. Slutplacering: 3-4

Kulturklubben X – I A-rækken for 2. sæson efter at de lige netop klarede frisag i en playoffkamp mod nr. 2 fra B-rækken. Således sluttede deres sæson i optur og triumf hvor det var omvendt for os. Det bør dog ikke skjule at vi havde en fremragende sæson og at KKX skuffede stort. De havde tidligere haglet mål ind, men blev underligt kyst af tempo og banestørrelse i A-rækken. Jeg tror at der er mere i holdet som i øvrigt rummer det potentielt højeste mandskab i DAI. Det er nogle store drenge, der dog sidste år virkede tunge. De har en forholdsvis giftig angriber som både Norsk, Tambo og Pawel dog lukkede helt ned. Dertil farligst på dødbolde. Måske får de et par nye spillere ind. Men vi burde få 4-6 point mod dem. Hvis ikke de har fået mere fart i spillet samt bedre kondition, tror jeg at de får svært ved at gøre det så meget bedre i år, men de bør ikke slutte på 10. pladsen. Hvis de har lært af tidligere fejl burde de kunne ende i bedste halvdel. Man har i hvert fald før set hold starte livet i A-rækken på kummerlig vis for så at forbedre sig drastisk året efter. Slutplacering: 5-8.

Dendermonde – det andet oprykkerhold og umiddelbart den sværeste modstander. De har et fasttømret kollektiv som marcherede gennem B-rækken og faktisk også besejrede os i en træningskamp sidste år. De spiller lidt ligesom Amar Nationale. Altså et homogent hold med lige dele teknik og fysik. Jeg tror at de vil få rigtig mange point i denne A-række, men ikke på niveau med de to islandske hold vi har mødt de to seneste år. Det ligner nogle nøgleopgør mod dem, men man kunne også forestille sig at der vil blive tale om lidt større pointspild – alle kan slå alle – ift. sidste år, så uafgjort kan vise sig at være nok. Vi går selvfølgelig efter sejren. Jeg vil have ekstra-ekstra fokus på disse kampe og sørge for at sætte det hold der vil gøre allermest ondt på dem. Slutplacering: 1-2

YU-98. Memory lane! Vi vandt en og tabte én. Det burde dog være et hold med fremtiden bag sig. De gamle balkandriblere kan have foretaget en foryngelseskur og så kan de vise sig som et af de bedste hold, men hvis det er uændret ift. senere år har vi at gøre med et ret aldersstegent hold, hvis gode teknik og mangeårige rutine ikke bør kunne kompensere for den nødvendige fysik og fart på de store kunstbaner. De kommer til at stå lavt og spille på kontra á la B1991, men jeg forventer komfortable sejre her. Slutplacering: 11-12

Klub 1. Kender dem ikke og de lever anonymt på nettet. Spillede vist nok sidste år i A-rækken hvor det blev til en lav placering. Jeg må scoute dem når sæsonen er i gang. Indtil da og udelukkende ud fra tidligere resultater: slutplacering 10-12

Vittoria Vitale. Venskabsklubben. Sport med briller. A-rækkens æstetikere. De sluttede på en ret flot 4.plads sidste år. Særligt flot da de var udsat for en åreladning der efterlod truppen i laser i efteråret. Jeg tror ikke de er i lige så god form som os. Medmindre de drikker sig til selvtillid får de vel også svært ved at tro på at de kan slå os efter sidste sæsons oplevelser. Virker til at de har et nærmest lillebroderligt Komfort-kompleks. Det må meget gerne fortsætte. Såvidt vides er deres trup stadig ikke så bred og god som ved starten af sidste sæson, men de kan have fået nye spillere tilført. Tror på en solid placering i bedste halvdel og nogle bemærkelsesværdige op- og nedture undervejs. Slutplacering: 5-6

De Røde Djævle. Endnu en gammel kending. Og også lidt ældre spillere. Medmindre de har hentet forstærkninger er der tale om et hold vi har krammet på. 2-0 og en uforståelig 1-1 sidste år. På stor bane kan de løbes ud og med f.eks. Thomsen kan de nu også straffes med skud fra distancen i tilfælde af pindsvinefodbold. Gode kompetente boldspillere, men vi kan ikke slippe for at være favoritter. Slutplacering: 7-9

Den Gule Far. Vores første modstander i år, men også et gammelt bekendtskab. Der var total tænding på sidste års ene opgør – de meldte afbud til de andet og DGF havde en fin forårssæson, hvor vi lå næsten lige. Det er ikke optimalt at vi skal møde dem på lille græsbane da vi har bedre kondition end dem og en knap så plan bane kan også kun være til deres fordel. Jeg ville spille på os ved alle andre underlag, men her – endda i sæsonens åbningskamp – er det helt lige. Jeg tror de vil tage point fra mange, men også miste point til nogle. Det bliver også et nøgleopgør, men vi bør have et bedre hold og det bør kunne ses. Slutplacering: 3-5

AZ Navour. Her er endnu et hold der kunne trænge til et par forstærkninger. Måske har de sikret dem? Jeg har en lumsk fornemmelse af at de har, hvilket kan betyde at de ender i den bedre halvdel. De har høje spillere og en rimeligt teknisk stærk bagkæde. De har dog haft svært ved at skaffe en stamme af spillere, virker det som om, og deres kondition var heller ikke i top. Kan minde lidt om KKX og burde være 4-6 point. Slutplacering: 6-8

Cph. Ballers. Vi tabte til dem i en af sæsonens sidste kampe som havde lige præcis ingen betydning. Skrivebordssejr i den anden. Kompetente spillere og en meget direkte stil. Route one-football mod en eller to hidsigt jagtende forwards. I en kamp med betydning, tror jeg vi trækker det længste strå, men det er ikke et par nemme kampe. Lukker ikke mange mål ind generelt og scorer heller ikke så mange. Slutplacering: 5-6

 

Det var spådommen. Det dejlige er at det er helt op til os selv hvor mange point vi skal have. Jeg tror som sagt på en række hvor flere hold tager point fra hinanden end sidste år. Derfor burde 15 sejre være nok, men jeg har en fornemmelse af at vi kan vinde 18 ud af 22.

Succeskriteriet er en 1. eller 2. plads.

I år skal være året hvor vi rykker op, men det sker ikke af sig selv.

God sæson til alle og specielt til Kløvermarkens Helte:

FC Komfort

 

T

 

Pressemeddelelser

Skriv kommentar