Optakt til efterårssæsonen 2014 – with a little help…


Komfort - holdbillede fra Valby

Komfort – holdbillede fra Valby

Nu er det nu.

De sidste 10 runder i DAIs mesterrække går endelig i gang og i løbet af blot et par måneder ved vi hvem der rykker ned og hvem der bliver mestre.

Lige nu ved vi ingenting. Og det er godt for det giver plads til gisninger, gætterier og en helt grundlæggende glæde af forventning.

Som noget nyt har jeg spurgt anførere og ledere fra de andre hold hvad de tror sæsonen ender med. Dem vender jeg tilbage til.

Jeg lagde selv ud med en prognose inden sæsonstart, som i teorien selvfølgelig kan nå at holde stik. I følge denne ville Dendermonde og YU98 rykke ned mens Inter ville tage mesterskabet. Så langt, så nogenlunde realistisk. Men jeg spåede også at Calcio ville slutte som 7’er i den bløde midte, og det ser grangiveligt ud til ikke at holde stik.

Efter forårets 12 runder er det nemlig Calcio Superiore der fører rækken med 25 point. Ganske imponerende. De har blot tabt en enkelt kamp – men hvilken én :-). Det er et arbejdsomt kollektiv med stor tro på egne evner og så med et par af rækkens offensive profiler i Hagemann og, specielt, Gamborg som har scoret et hav af mål. Meget afhænger af om Gamborg er godt spillende. Måske for meget? Mit bud på en slutplacering: 4.

Lige efter Calcio ligger Inter lunt i svinget. De er holdet der skal slås. Et konstant leverende mandskab som er forsvarende mestre og i denne sæson kan tage deres 4. mesterskab, hvilket vil være mesterrække-rekord, så mon ikke motivationen er der? Allerede i efterårets første runde kan de tage føringen i en direkte duel om førstepladsen med Calcio. Mit bud på en slutplacering: 1.

Løgpose FC ligger på 3. pladsen. Flot af et oprykkerhold (men dog ikke totalt overraskende for undertegnede jvnf. prognosen fra sidst). De har generelt et godt hold uden svage punkter og, ligesom Calcio, stor tro på egne evner. Dem møder vi i vores første kamp efter ferien, og kan med en sejr faktisk overhale dem. Mit bud på en slutplacering: 2 eller 3.

Imellem os og dem ligger Team Stripes på en 4. plads. De blev 3’er sidste år og har masser af kvalitet på holdet. En række gode offensive spillere, der både kan udfordre individuelt og teste fra distancen. Bedste mand er 9’eren, Peter Timar, som klart er deres omdrejningspunkt og en af rækkens bedste spillere. Stripes har haft et okay forår uden at imponere. De har klart evnerne til at ligge højt, men kan også gå døde, og var f.eks ikke særlig skarpe i kampen mod os. Mit bud på en slutplacering: 5.

Komfort indtager 5. pladsen á point med Stripes. Vi synes selv vi skulle have haft en del flere point. I hvert fald var der nogle “netrullere” af nogle kampe, som ikke faldt gunstigt ud for os. Vi har en bred trup. Vores store udfordring er at spille bare en anelse mere disciplineret til tider. Mit bud på en slutplacering: 2 eller 3.

På en umiddelbar 6. plads ligger Pokkers som skuffede lidt i foråret. Meget sløj start, men de spillede sig op og slog bl.a. Inter (og os!). Pokkers overgiver sig aldrig, men spørgsmålet er om de lyserøde rutine-konger kan nå meget højere op i en liga, der ser stærkere ud end længe og med en trup hvor der meldes om lang kø til lazarettet. Mit bud på en slutplacering: 7

FC Kogle ligger nr. 7. Det er en meget anstændig placering for et oprykkerhold i denne række og de har også disket op med noget meget seværdigt fodbold. Set fra sidelinjen er de blevet en anelse mindre naive med og uden bold, og det klæder dem. Den nuværende placering plus/minus et par pladser virker sandsynligt. Mit bud på en slutplacering: 8

NB: Og netop mens jeg skriver dette forvises Kogle for en stund til 8. pladsen. Det er netop tikket ind fra Ryparken at YU98 (for anden gang i år) har slået Stripes. Derfor er de tilbage på 7. pladsen efter en omskiftelig oprykkersæson, hvor de meget undertippede balkanesere (undertippet af mig, i hvert fald) simpelthen lagde sig i front og kun langsomt dalede mod de nedre placeringer. Ja, man kan komme langt med en rigtig god angriber og en god målmand 🙂 Mit bud på en slutplacering: 11

9. pladsen indtages af Danseskolen som, efter at have vundet the double i deres debut-år, i høj grad er blevet rækkens Sønderjyske (dette er i øvrigt ikke mine ord, men Seb fra Pokkers’). De gamle drenge ligger tungt og taber lidt mere end de vinder, men så en gang imellem hiver de lige et par pragtresultater frem af portemonnæen. De ender næppe i top 6, men man skal være vaks ved havelågen for at komme forbi dem i den intense nedrykningskamp. Mit bud på en slutplacering: 9

Det er lige nu FC ØZ der ligger nr. 10. Noget skuffende for det teknisk dygtige hold der jo er forsvarende pokalmestre. De startede sæsonen med mange skader og det kunne ses. Senere er de dog kommet lidt i gang og at dømme efter den øjeblikkelige form (de slog Calcio 7-4 i pokalens 1/8 finale) vil de langsomt men sikkert begynde at kigge opad i tabellen. Men det er selvsagt en farlig situation for ØZ for det er ret gode hold der ligger omkring dem.. Mit bud på en slutplacering: 6

På skyggepladserne, under stregen, ligger FC Island og Dendermonde. Men der er en verden til forskel på de to holds situation. Hvor Dendermonde stort set er tilbage i A-rækkerne – de er stadig uden sejr – ligger Island blot 3 point fra playoff-pladsen. De tidligere mestre fra Island er meget bedre i år end sidste år. Uheldigvis for dem gælder det også for rækken i det hele taget. Hvad angår Dendermonde er deres situation lidt speciel. De blev reelt åreladet ved udgangen af sidste sæson og skulle bygge et helt nyt hold op. Der har ikke manglet meget for at de kunne få en sejr, men med 14 point op til redning og nu kun 9 kampe tilbage (de spillede 2-2 mod Danseskolen i går og fik dermed deres første point) ser det meget sort ud. Det er vist kun Becks gamle klub Mannschaft der har præsteret et lignende comeback i nyere tid. Mit bud på slutplaceringer: Island nr. 10 og Dendermonde nr. 12

Det var min hurtige gennemgang af rækken som altså lige nu har denne stilling:

1. Calcio 25 p

2. Inter 24 p

3. Løgpose 22 p

4. Stripes 20 p

5. Komfort 20 p

6. Pokkers 19 p

7. YU-98 17 p

8. Kogle 16 p

9. Danseskolen 16 p

10. FC ØZ 14 p

11. FC Island 11 p

12. Dendermonde 1 p

Her følger så vurderingerne fra nogle af de andre holds profiler, som meget venligt har indvilliget i at gætte med. Jeg spurgte dem hvem de tror ender i top og bund, hvem de tror overrasker og skuffer – og så en vurdering af styrken på dels deres eget hold, dels FC Komfort.

Tak fordi I leger med!

 

Casper Broustbo, kreativ midbanemand fra FC ØZ:

Hvem slutter højest? “Jeg tror top 3 ender som den er nu, dog med Inter som samlet vinder, så Calcio som 2’er og Løgpose som 3’er.”

Hvem rykker ned? ” Island rykker ned sammen med Dendermonde og YU98 taber også til den bedste 2’er fra A-rækkerne.”

Hvad med Komfort? “Jeg tror at FC Komfort ender på 4. – 5. pladsen, det bliver tæt mellem jer og Stripes, men jeg ser de 3 andre hold i toppen som stærkere i år.”

Hvad med jer selv? “Jeg tror vi ender på 6. pladsen, vi er altid bedre i efteråret og ved at være nogle af vores mange skader kvit fra foråret (men hvis vi selv skal sige det var vi nok forårets skuffelse).”

Efterårets positive overraskelse? “Det kan blive 2 hold, FC Island hvis de igen overlever nedrykning, eller Løgpose hvis de vinder mesterrækken.”

Efterårets skuffelse? “Det tror jeg bliver Calcio, jeg tror ikke de vinder samlet og med deres forår må det være en skuffelse i sig selv.”

 

Benjamin Nidam, spillende holdleder fra FC Kogle:

Hvem slutter højest? “Top 3: 1. Inter 2. Løgpose og 3. Calcio”

Hvem rykker ned? “Dendermonde og YU-98”

Hvad med Komfort? “6. pladsen”

Hvad med jer selv? “Nr. 4”

Efterårets positive overraskelse? “Ærlig talt, tror jeg at vi bliver overraskelsen. Vi har haft nogle skader, der har ramt os og som har resulteret i 4 uafgjorte, som vi burde have vundet.” Red: en af disse uafgjorte var mod FC Komfort!

Efterårets skuffelse? “Skuffelsen har jeg svært ved at svare på da der er et superhøjt niveau hen over hele ligaen. Det ville dog være skuffende hvis Dendermonde slutter med mindre end 3 point.”

 

Thor Tordarson, kaptajnen fra FC Island:

Hvem slutter højest? “Top 3. Calcio, Inter og Pokkers”

Hvem rykker ned? “Dendermonde, Yu 98 og Kogle i omspil.”

Hvad med Komfort? “Komfort bliver nummer 4.”

Hvad med jer selv? “Vi slutter på en komfortabel sjette plads. FC Island har haft et svært forår.  For første gang siden vi blev mestre har vi et godt mandskab med masser af potentiale.  Med blanding af meget uheldige resulteter og problemer med at stille det stærkeste hold i hver kamp ligger vi under stregen.  Vi kan slå alle hold med vores stærkeste mandskab, og det er vores målsætning at komme op og drille de øverste hold..  Vi kommer ikke til at rykke ned.. I så det først her :)”

Efterårets positive overraskelse? “Overraskelsen bliver Pokkers, der kommer til at slås om titlen.”

Efterårets skuffelse? “Skuffelsen bliver Løgpose.”

 

Seb, forsvars-jernmand fra Pokkers:

Hvem slutter højest? “Vi tror Inter vinder pga at Polle er tilbage og hvis intermaskinen er smurt så er den svær at stoppe. De er dog sårbare overfor skader eller afbud fra Betjenten og Polle. Når det er sagt, så håber vi ikke at Inter vinder, da de 
så kommer foran Pokkers med 4 mesterrækketriumfer, lige nu står den 3-3 og vi vandt vores nr 3 først!

Ligesom med Inter er Calcio meget afhængige af Gamborg og Hagemann. Der er mange ret dårlige spillere på Calcios hold og det er faktisk ret vildt at de ligger som de gør. Men man skal ikke undervurdere vindergejst og en stabil kerne spillere der møder op hver gang. (Er tidligere set med Pokkers i 2007 og i særdeleshed med Danseskolen i 2009). Hvis Team Stripes kan stille stabilt hold er de også meget farlige, men de har også været noget svingende og rygter siger at de fortsat vil være lidt ustabile i efteråret.

Et frækt bud: 1. Inter 2. Stripes 3. Calcio.”

Hvem rykker ned? “Dendermonde rykker ned, den tør vi godt kalde. Vores to andre favoritter til nedrykning er Island og Yugo. Vi tror ØZ kommer mere i gang, at Kogle får de point de skal og at Danseskolen klarer den på “Sønderjyske-style” i kraft af rutine om at kæmpe for at holde sig over stregen til sidst.”

Hvad med Komfort? “Når vi udefra ser Komfort (Og når vi spiller mod dem) så tænker vi nogle gange, at med mere direkte/effektivt spil vil der komme flere mål. Komfort er sårbar for kontrakniven, det er de fleste hold selvf, men med en spillestil med mange afleveringer er man sårbar overfor svigtende teknik eller manglende fokus hos den enkelte spiller. Til gengæld er det en positiv spillestil og Komfort er oftest et meget svært hold at spille mod i kraft af masser af løbearbejde og netop de hurtige afleveringer. Samlet ser vi Komfort i samme “pulje” som os selv, nemlig 3-6 puljen.”

Hvad med jer selv? “Pokkers havde et meget svingende forår med store nederlag i de første tre kampe og aldrig har Pokkers inkasseret så mange mål. Vi fandt lidt tilbage i rytme til sidst, men helt stabilt blev det aldrig. Pokkers har i et par levet højt på at mange kampe blev vundet af et konstant tryk vi lagde på modstanderen der gjorde, at vi til sidst hev en smal sejr hjem. Det tog os fem kampe før vi var ved at være der.
Det er lidt på samme måde Pokkers ser frem til efteråret. Vi frygter en ustabil periode pga af småskader og dårlig form. Vi håber på at vi hurtigt kommer i form og bliver skarpe, også i og med at Yde komme hjem fra USA til september (passer vist lige med vores kamp mod Komfort 🙂 ) Et håb er top 3, men et mere realistisk bud er nok 3-6 plads.”

Efterårets positive overraskelse? “Vi har ikke nævnt Løgpose, men de skal i hvert fald nævnes for at optage deres kamp mod Island med Dronekamera!!! Se deres facebookside, det er sgu god lir, som at se en blanding af Kick Off 2 og Sensible Soccer :)”

Efterårets skuffelse? “Pokkers mener det er meget svært at spå om rækkefølge, for fx i 2007 så vi efter første kamp i efteråret på nedrykningsplayoff. Så vandt vi resten og vandt mesterskabet. Var selvfølgelig MEGET heldige med stort set alle andre resultater i rækken.”

 

Fra Calcio Superiore skulle vi have haft spillende træner, Hagemann med, men pga. travlhed afløses han her af hele to holdkammerater. Nemlig nuværende og tidligere klubformand, Christian Berg og Victor Malecki

Berg:

Hvem slutter højest? “Calcio Superiore, FC Internationale og Team Stripes”
Hvem rykker ned ? “Dendermonde og ØZ”
Hvad med Komfort? “Nr. 4”

Hvad med jer selv?Nr. 1 og vindere af Mesterrækken”

 

Efterårets overraskelse/skuffelse? Jeg tror det bliver et hektisk efterår med tæt kamp om pladserne. Men forventer at vi selv holder en stabil form og dermed hjemtager titlen i år.”

Malecki:

Hvem slutter højest? “Inter, Calcio Superiore og Stripes”

Hvem rykker ned? “Dendermonde og YU98”

Hvad med Komfort? “Nr. 5”

Hvad med jer selv? “Top 3”

Efterårets overraskelse? “FC ØZ”

 

Det gamle Dendermonde-hold. Kun Kasper er tilbage nu,

Det gamle Dendermonde-hold. Kun Kasper er tilbage nu,

Kasper, last Dendermonde’r standing:

Hvem slutter højest? “Calcio vinder. Internationale 2’er og Stripes 3’er”

Hvem rykker ned? “FC Island og ØZ rykker ned. Dendermonde klarer playoff og bliver oppe.”

Hvad med Komfort? “Komfort bliver 5’er”

Hvad med jer selv/Efterårets overraskelse? “Dendermonde tager titlen som efterårets positive overraskelse, primært pga. storsejr mod Komfort.”

 

Patrick i oprykningsjubel

Patrick i oprykningsjubel

Endelig har vi også bedt Komforts anfører, Patrick Howe, om at tage stilling:

Hvem slutter højest? “Inter, desværre. Jeg tror vi laver lige så mange point som dem i efteråret, men deres forspring på 4 point bliver lige præcist for meget. Min top 3: 1. Inter 2. Komfort 3. Løgpose

Hvem rykker ned? “….” (red. Howe orienterer sig tydeligvis ikke i den retning)

Hvad med jer selv, Komfort? “Vi sammensætter et meget stabilt efterår og vinder mange kampe på fight, sammenhold og flot fodbold. Vi kommer til flest point sammen med Inter. Vi kommer ikke til at score fantastisk mange mål, men vores yderst stabile forsvar gør at vi vinder mange 1-2 måls sejre.”

Efterårets skuffelse? “Calcio. Efter at have set Calcio indkassere 7-8 mål mod ØZ i en pokalkamp, så tror jeg ikke på dem i efteråret. Deres nr. 10 (Gamborg red.) kommer til at score mange mål, men de fleste hold ved at de skal gøre alt for at stoppe ham. Han er Calcios bedste spiller, men også deres værste fjende. De slutter som nr. 5 eller 6.” 

 

NB: alle i rækken er blevet spurgt om at give deres besyv med, men ikke alle nåede det til deadline. Således mangler vi prognoser fra Claus fra Internationale, Mads “Dawgen” fra Stripes, Miro fra YU98 og Jeff fra Løgpose. Kenneth fra Danseskolen skriver muligvis på sin prognose as we print. Evt. ekstra prognoser tilføjes selvfølgelig når de ankommer.

KONKLUSIONER:

De fleste tipper Inter til at vinde.

Der er stor tro på egne evner.

Komfort tippes til en gennemsnitlig 5. plads.

Alle tror at Dendermonde rykker ned – bortset fra Dendermonde…

 

Mange tak til Casper, Benjamin, Thor, Seb, Christian,Victor og Kasper  for at være med til at gøre Mesterrækken endnu mere engagerende!

De næste par måneder er vi igen dødelige rivaler 🙂

God sæson!

TK

Andre

Kommentarer (2)

 

  1. Kasper Skovgaard Nielsen siger:

    Det er sandt at Dendermonde har haft et usædvanligt hårdt forår, med et frafald på 12 mand (skader, fraflytninger, udstationeringer og dårlig moral) er det næsten umuligt at holde et hold kørende. Flere af jer der har spået os en sikker nedrykning burde dog have bemærket at der var hård modstand og gode spillere i foråret på trods af store nederlag. Nu er vi i den grad genopladet og sammenspillet, i vil lige som Komfort i dag komme til at mærke hvor sultne vi er for at blive i mesterrækken.
    Beck og klub Mannschaft vil aldrig blive husket efter vores bedrifter

    FORZA DENDERMONDE

  2. Anders siger:

    God læsning. Ser frem til afslutningen, hvor Komfort overrasker alle ved at tage titlen 🙂

Skriv kommentar