OPTAKT – SÆSONEN 2015


Så er vi her igen.

Det er aftenen før premiere-runden i årets Mesterrække, og som en snart hæderkronet tradition tilbyder vi her et overblik over holdene med indbyggede spådomme om hvordan det hele ender.

Endnu engang er det med hjælp fra de andre hold i rækken (Motor 08 er som de eneste ikke med. De ville egentlig gerne være med på legen, men deres kendskab til de øvrige hold er så begrænset at de ikke ønskede at gætte vildt. Dog kan det meddeles at de vurderer det eneste andet hold de kender – FC Saget – som meget stærke).

Vi har stillet følgende 5 spørgsmål til anførere/trænere/ledertyper fra ligaen:

Hvilke hold ender i top 3 – og hvem vinder?

– Hvilke hold rykker ned?

– Hvilken placering får jeres eget hold?

– Hvilken placering får FC Komfort?

– Hvilket hold har årets topscorer?

Jeg har samlet de forskellige bud. Dels i en tabel som nogenlunde viser hvordan flertallet tror udfaldet bliver. Og så kan man selvfølgelig læse de forskellige klubbers svar i fuld længde (selvom nogle skriver noget kortere end andre).

Allerførst vil jeg dog erklære årets Mesterrække for den stærkeste nogensinde. Det bliver vi ved med at sige, fordi det bliver ved med at passe.

Mindst to af årets tre oprykkere må regnes for stærkere end de hold de afløser.

Derfor er der en forventning om at det bliver meget tæt i denne sæson. Jeg tror holdene vil tage point fra hinanden i et væk, og det er rigtig svært at pege på et særligt svagt hold i år.

Rækken tæller to ekstremt rutinerede hold i FC Internationale og Pokkers. Det er også i særklasse de to mest vindende mandskaber, og både sidste og forrige år fordelte de guld og sølv mellem sig (Inter er dobbelte forsvarende mestre).

Derudover er det kun FC Island der har vundet et mesterskab.

Der er som nævnt tre nye hold (FC Saget, Motor 08 og FC Gaulois), og så en lang række hold der har erfaring fra to-tre sæsoner.

Man burde kunne vinde mesterskabet med 45-46 point. Top 3 skulle være tilgængelig med 40 point (måske endda lidt mindre), og mon ikke man så skal helt op på 27 point for at vide sig fri af nedrykning i tabellens anden ende?

I årets Mesterrække er antallet af fuldtidstrænere eksploderet med 300%. Vi er nu hele tre typer der kan byde hinanden på post-match portvin og indforståede snakke om taktik og frakker der ligner Arsene Wengers. Det er Jean-Jacques fra FC Gaulois og Nikolaj fra Pokkers der sammen med undertegnede er med til at opskrive nørd-faktoren ganske voldsomt. Dejligt!

Og lad så nørderiet begynde. Her er svarene fra årets hold i Mesterrækken.

Team Stripes. Sæsoner i Mesterrækken: 2.

Placeringer: Nr. 5 (2014), Nr. 3 (2013)

Stripes er et kvalitetshold der debuterede med en overbevisende 3. Plads, og nok underpræsterede en smule sidste år. I topform har Stripes et af rækkens allerbedste mandskaber, men netop form og skader har det med at drille dem.

Mads ”Dawg’en”, er topangriber for de tidligere bronzevindere. Mads melder om minimal transferaktivitet hos Team Stripes op til sæsonstart – ingen ind og ingen ud. Kendskabet til de tre ny-oprykkere er begrænset, men han tipper dog én af dem til at lande meget højt!

Top 3:

 1. Inter
 2. FC Saget
 3. Team Stripes

Nedrykkere:

YU-98 og FC Island

FC Komfort-placering:

Den evige nr. 4

 Hvilket hold har årets topscorer?

Inter eller FC Gamborg (red: Calcio Superiore).

Calcio Superiore. Sæsoner i Mesterrækken: 2.

Placeringer: Nr. 6 (2014), Nr. 6 (2013)

Offensive Calcio oversomrede sidste år på 1. pladsen, men dykkede kraftigt i efteråret og landede ubemærket på 6. pladsen – en gentagelse af slutplaceringen året før. Spørgsmålet er hvad der er Calcios egentlige niveau: topholdet fra foråret, bundholdet fra efteråret – eller måske et sted midt imellem?

Niels Overgaard, anfører for Calcio Superiore, er ikke i tvivl, og nærmest strutter af selvtillid i vores mailkorrespondance.

Heller ikke her meldes der om hidsig transferaktivitet, men man fik et par spillere ind i efteråret – heraf en enkelt med divisionserfaring – som man regner med nu skulle være fuldt integreret. Til gengæld kan alder eller svigtende knæ måske betyde farvel til en enkelt fra holdet i løbet af sæsonen.

Hvilke hold slutter i Top 3 – og hvem vinder?

“Jeg tror på Inter, Løgpose og os selv. Og Inter er naturligvis holdet, man skal slå, hvis man vil vinde rækken. De er klart det mest stabile hold i rækken.”

Hvem rykker ned?

“Oprykkerne er jo altid i farezonen, men et par af dem ser forholdsvis stærke ud på papiret. Måske FC Gaulois og FC Island eller YU-98 må en tur ned.”

Hvilken placering får jeres eget hold?

Nummer 1.

Hvilken placering får FC Komfort?

Nummer 8.

Hvilket hold har årets topscorer?

“Det er i sagens natur svært at gætte på, når man ikke ved præcis, hvor mange andre holds spillere laver. Jeg vil dog sige, at med det scoringssnit, vores egen Jens Gamborg havde i foråret på 2,5 mål per kamp, er de smarte penge på ham. Han har været igennem et skræddersyet fitness-regime henover vinteren, som skulle have løst hans skadesproblemer een gang for alle. Man kan vel forvente ~45 mål fra ham.”

Pokkers. Sæsoner i Mesterrækken: 8

Placeringer: Nr. 2 (2014), Nr. 2 (2013), Nr. 1 (2012), Nr. 3 (2011) Nr. 1 (2010), Nr. 7 (2009), Nr. 2 (2008), Nr. 1 (2007)

Seb, højtdekoreret styrmand for rækkens næstmest vindende hold, melder om noget der efterhånden ligner same procedure as every year..

Hvilke hold slutter i Top 3 – og hvem vinder?
“Jeg holder mig til traditionerne og tror at Pokkers og Inter ligger i top 3
(Det har været tilfældet de sidste 3 år og ud over 11 og 09 har et af de to
hold vundet M-rækken siden 07) Jeg har dog fidus (Det siger man ikke nok!)
til oprykkerholdet Saget, som udraderede sin A-række sidste år og som vi
mødte forrige år i Pokalen og hvor vi bestemt ikke var uheldige med at vinde efter
straffe.”

Hvilke to hold rykker ned?
“Yugo den ene, den anden bliver en kamp mellem Island og Kogle (baseret på
sidste års niveau, specielt Island kan have nye folk i truppen med deres
gæstearbejdere fra Atlanten. Jeg kender hverken Fc Gaulois eller Motor 08,
så det ville være rent gætteri, modsat alt det andet :)”

Hvilken placering får jeres eget hold?
Top 3

Hvilken placering får FC Komfort?
“Ud fra øvrige svar må det jo så blive nummer 4 ;)”

Hvilket hold har årets topscorer?
“Inter (Betjenten og Polle scorer de fleste af deres mål og Inter laver mange
mål)”

 

FC Kogle. Sæsoner i Mesterrækken: 1

Placeringer: Nr. 8 (2014)

Benjamin, forsvarskrumtap, melder om et forstærket Kogle-hold med både deciderede forstærkninger i form af en ”lynhurtig overraskelse”, comeback til den gamle kantspiller Brønnum og mere konkurrence på keeper-positionen.

Hvilke hold slutter i Top 3 – og hvem vinder?
Jeg er bange for at Inter drengene vinder igen, dog tror jeg at det bliver ekstremt tæt i toppen.

Top 3:
1. Inter
2. Løgpose
3. Måske en overraskelse her i FC Saget”

Hvilke to hold rykker ned?
Det er næsten umuligt at svare på med så god en række, så det bliver meget tæt dernede.
Jeg tror Yu-98 ku få det svært i år og FC Island (kommer dog an på om der er kommet nye islændinge til)

Hvilken placering får jeres eget hold?
Et sted i top 6

Hvilken placering får FC Komfort?
Jeg var lidt hård ved Komfort i sidste års efterårs optakt og mine prognoser blev gjort til skamme, da I sluttede over Kogle.
Jeg vil sige et sted i top 6.

Hvilket hold har årets topscorer?
Det har FC Kogle i Anders Laustsen.
En bobler kunne meget vel være angriberen fra Team Stripes, som altid scorer irriterende mange mål mod Kogle.”

FC Internationale. Sæsoner i Mesterrækken: 12

Placeringer: Nr. 1 (2014), Nr. 1 (2013, Nr. 2 (2012), Nr. 6 (2011), Nr. 3 (2010), Nr. 4 (2009), Nr. 1 (2008), Nr. 6 (2007), Nr. 7 (2006), Nr. 4 (2005) Nr. 1 (2004), Nr. 5 (2003)

Nikolaj, ikke altid-så-travl målmand hos de forsvarende mestre og rækkens mest vindende hold FC Inter, forventer også den hidtil tætteste række i år. Men ser ikke overraskende sit eget hold som guldfavoritter.

“Vores historik med to x guld og før det to x sølv de seneste 4 år – samt det hold med flest år på bagen i Mesterrækken – gør nok, at andre ser os som top 3-kandidater hvert år. Vi håber på, at vi også kan blande os i topstriden i år, men rækken bliver bedre og bedre for hvert år.”

Hvilke hold slutter i Top 3 – og hvem vinder?

“I FCI satser vi selvfølgelig på at lave et historisk hattrick, men forventer hård kamp i år. Vores arvefjender i Pokkers er nu røget bagud med 4-3 i antal mesterskaber, så det vil de nok gerne udligne. Derudover virkede Løgpose stærke sidste år og kommer nok til at være i toppen igen. At dømme ud fra sidste års resultater i A rækkerne kan FC Saget måske overraske, men vi har før set hold spadsere op i mesterrækken og så få det svært. Uden at sætte endelige placeringer på, så ender Top 3 formentlig med at blive FCI, Pokkers og Løgpose med Komfort som stærkeste kandidat til at blande sig.”

Hvilke to hold rykker ned?

“Tror Island, samt et oprykkerhold ryger ud, men det er svært at sige. Island har før vist, at de kan få nye og gode spillere ind. Hvis Calcio fortsætter niveauet fra efteråret  ’14 får de det svært.”

Hvilken placering får jeres eget hold?

“Ambitionen er som altid guld, men truppen ser lidt tyndere ud i år, så vi håber på færre skader end sidst, hvor vi i perioder var hårdt ramt. Et par signings op mod sæsonstart ville være godt og så skal vi som altid nok bruge de første 3-4 kampe til at banke rusten ud af de stive ben.”

Hvilken placering får FC Komfort?

“Komfort vil helt sikkert blande sig i den bedste halvdel og kan måske med lidt mere stabilitet og en bedre offensiv blande sig helt i toppen.”

Hvilket hold har årets topscorer?

“En fast ambition i FCI er at være det mest scorende hold, så gode muligheder for topscoreren skal findes internt. Mon ikke Polle med sine sædvanlige +30 mål er topfavorit. Ellers meldes vores betjent på vej i marathonform, så han er også i spil, måske sammen med vores nye mand Rene, der så lovende ud i efteråret.”

 

FC Island. Sæsoner i Mesterrækken: 4

Placeringer: Nr. 7 (2014), Nr. 8 (2013), Nr. 6 (2012), Nr. 1 (2011)

FC Island er rækkens tredjemest rutinerede hold efter Inter og Pokkers. Island vandt mesterskabet i deres oprykningssæon, men var sidste år placeret i den tunge ende og kunne godt bruge en saltvandsindsprøjtning i form af ny spillertilførsel i følge talsmand, Gudmundur:

“Hmm.. det har sjældent været så stor uvished omkring vores hold.   Vi håber selvfølgelig på at nyt kuld Islandske studerende, måske med en eller to tidligere U landsholdsspillere kommer til at flytte til København.  Men som altid, så bygger vi et nyt hold hvert år, og kan enten ende i toppen eller bunden. Os de gamle truede med at stoppe når den første spiller født efter 1992 ville spille for FC Island (fordi de får os til at se så langsomme ud) men nu har vi nogle stykker, men kan ikke endnu sige at vi er stoppet helt.  Så vi må bare fortsætte med at ligne nogle træstammer på banen.”

Gudmundur fra FC Island spår dog sit eget hold en kneben overlevelse og forudsiger samtidigt en guldrandet pensionering til de gamle spillere fra Pokkers.

Hvilke hold slutter i Top 3 – og hvem vinder?

“Usual suspects.  Pokkers, Inter og måske Calcio.  Pokkers vinder i år, så går de alle sammen på plejehjem.”

Hvilke hold rykker ned?
“YU-98, FC Saget & Motor 08.”

Hvilken placering får jeres eget hold?
Vi ender på en komfortabel 9. Plads:)

Hvilken placering får FC Komfort?
5. pladsen.

Hvilket hold har årets topscorer?
Inter scorer altid mest, så det er mit bud.

 

Løgpose FC. Sæsoner i Mesterrækken: 1

Placeringer: Nr. 3 (2014)

LFC marcherede op fra A-rækken sidste år og satte sig på en fornem 3. plads. Jeff, sportsminister hos Løgposerne, melder om en uændret trup der måske er lidt sårbar overfor skader, men ellers fremstår som et stærkt kollektiv.

Hvem ender i top 3?

Top 3: Inter, Løgpose, Pokkers. Inter som vinder.

Hvem rykker ned?

“FC Island og Yu-98 – Begge klarede flot frisag, men vi tror at nyoprykkerne har mindst samme niveau. Måske bedre.”

Hvilken placering får I selv?

“Nummer to da Inter er meget svære at slå. Men kan vi holde os skadesfri og holde trænings-gejsten oppe gennem HELE sæsonen, kan vi slå alle hold *host host*. Man har vel tro på egne evner.”

Hvilken placering får FC Komfort?

“Sub-toppen. Har ikke rigtig nogen svagheder, men heller ikke nogen deciderede styrker der stikker ud. Et godt hold, men der er lige et par stykker som er en tand bedre.”

Hvilket hold har årets topscorer?

“Gamborg eller Betjenten, men hvis Freddy (Løgpose FC spiller) kan holde sig skadesfri hele sæsonen, så er jeg overbevist om at han løber med titlen.”

“Er spændt på at se de tre oprykkere. Umiddelbar vurdering er, at i hvert fald to af dem, er bedre end dem der rykkede ud. Jeg tror der vil ske nogle uventede resultater i løbet af sæsonen og meget vil blive afgjort af hvem der er stærkest på dagen.”

 

 

YU-98. Sæsoner i mesterrækken: 4

Placeringer: Nr. 9 (2014), Nr. 12 (2005), Nr. ? (2004) Nr. 4 (2003)

YU-98 er et rutineret hold der første gang var i Mesterrækken for mere end 10 år siden. Flere af datidens spillere er der stadig, men de har fået selskab af et par af rækkens hurtigste driblere. Sidste sæson bød på store udfald mellem bund- og topniveau – YU 98 førte faktisk rækken i starten af sæsonen, men lå også under stregen indtil de satte en slutspurt ind.

Ifølge YU 98s Mirzet er billedet set samme i 2015: En uændret trup der i bedste sammensætning kan spille op med de fleste, men som også er sårbar overfor afbud da bredden ikke er den allerbedste.

Hvilke hold slutter i top 3?

 1. FC Internationale
 2. Løgpose FC
 3. FC Komfort

Hvilke hold rykker ned?

FC Gaulois og FC Kogle

Hvilken placering får jeres eget hold?

Vi bliver nr. 8

Hvilken placering får FC Komfort?

I ender på 3. Pladsen

Hvilket hold har årets topscorer?

FC Internationale

 

 

FC Saget. Debut i Mesterrækken

Oprykkerhold, opkaldt efter Bob Saget, der marcherede gennem A-rækken med næsten lige så mange point som Løgpose gjorde året før. Saget er det mest vindende af de tre oprykkerhold.

Mads Davidsen fra FC Saget udrykker stor tro på egne evner, og her er han jo ikke alene. Men højst overraskende dømmer han deres gamle rivaler fra Løgpose FC til nedrykning. Umiddelbart den mest friske spådom af alle og måske med en snert af ønsketænkning?

Hvilke hold slutter i Top 3 – og hvem vinder?

1. FC Internationale
2. Pokkers
3. FC Saget

Hvilke to hold rykker ned?
FC Gaulois
FC Løgpose

Hvilken placering får jeres eget hold?
3. pladsen

 Hvilken placering får FC Komfort?
9. pladsen

Hvilket hold har årets topscorer?
FC Saget

 

 

FC Gaulois. Debut i Mesterrækken.

FC Gaulois er det tredje oprykkerhold, og det tredje hold med international profil: Gaulois er naturligvis rækkens franske islæt, spillende i Les Bleus’ landsholdsdragt, og sammen med FC Island og Balkan-drengene fra YU-98 giver de dette års Mesterrække et internationalt pift.

De har såmænd også egen træner, og en kortfattet Jean Jacques giver her sit bud på slutstillingen:

 1. FC Saget
 2. FC Internationale
 3. Løgpose FC

Jean Jaques tipper i øvrigt FC Komfort til 4. Pladsen, men tager ikke stilling til hvem der vinder topscorertitlen.

Interessant at notere den store tro på Saget – dette trods alt fra holdet der sluttede lige under dem i A-rækken sidste år og burde kende dem bedst.

Efterfølgende har Jean Jacques givet bud på de to nedrykkere og på egen placering.

Han tipper beskedent sit eget hold til at slutte på 10. pladsen, som jo resulterer i en play-off kamp. Det er den mest beskedne egen-udmelding af alle.

Hvem rykker ned?

“FC Island bliver nr. 12 og FC Kogle nr. 11”

 

 

FC Komfort. Sæsoner i mesterrækken: 2

Placeringer: Nr. 4 (2014), Nr. 4 (2013)

FC Komfort havde sidste år rækkens bedste defensiv. Til gengæld kneb det med at score mål. Holdet var ganske tæt på både sølv og bronze i sæsonens allersidste kampe, men måtte endnu engang nøjes med Arsenal-placeringen lige udenfor medaljerne. Frem til denne sæson har der været heftig transferaktivitet. Det skyldes et samtidig stop fra 3-4 af holdets profiler samt skader på både midtbane og målmandspost. Der er kommet et par offensive spillere ind, men truppen er stadig ret tynd, og der arbejdes hårdt i kulissen på at lande en spiller eller to mere. Meget vil afhænge af om dette lykkes.

FC Komfort-træner, TK, håber på en komfortabel placering i top 6, men hos holdets anfører; Patrick, er optimismen noget større:

Hvilke hold ender i top 3?

 1. FC Internationale
 2. FC Komfort
 3. FC Saget

Hvilke hold rykker ned?

YU-98 og Motor-08

Hvilken placering får dit eget hold?

Komfort bliver nr. 2

Hvilket hold har årets topscorer?

FC Inter

Med bud fra alle på nær Motor 08 kan vi altså notere en næsten enstemmig tro på at Inter gen-erobrer mesterskabet, og at de i samme moment får gaflet topscorer-prisen. Også Pokkers, FC Saget og Calcio Superiore spås af nogen en førsteplads – sidstnævnte dog af sig selv.

Der er også en stor tro på at FC Saget slutter i medaljerne, og dermed bliver de tilsyneladende den ene oprykker der traditionelt klarer sig fremragende.

I den kedelige ende af tabellen vurderes det generelt at hold som YU-98 og FC Island får det sværest. Der er dog også et par overraskende bud i form af f.eks. Løgpose FC og Calcio Superiore.

Helt som det bør være har alle hold en stor tro på sig selv. Jeg har her oversat prosa til tabel. Alle nævnte hold har fået point efter nævnte placeringer – dem der ikke nævnes får en gennemsnitlig værdi svarende til en midterplacering.

Så hvis man skal på den kombinerede wisdom of the crowd ender Mesterrækken 2015 med at få denne slutstilling:

1. FC Internationale

2. FC Saget

3. Pokkers

4. Løgpose FC

5. FC Komfort

6. Calcio Superiore

7. Team Stripes

8. FC Kogle

9. Motor 08

10. FC Gaulois

11. FC Island

12. YU 98

 

Men det er jo bare gætværk. Vi skal nemlig heldigvis spille om det.

Tak for hjælpen – I ønskes alle en spændende sæson!

 

TK

Andre

Skriv kommentar